De Zeeuwse Amsterdam levert mooie punten op

Laura Roling met Brechtje van de Demro Stables (Jorn 430) Foto: Ingrid Truijens

Op zaterdag 1 juni werd in Amsterdam bij Stal Melman een selectiewedstrijd verreden in De Zeeuwse Verzekeringen KFPS dressuurcompetitie. Een kleine 30 deelnemers verschenen aan de start en haalden punten binnen voor het tussenklassement.

In de B verdeelden Julia Braspenning met Mats fan Melman (Jurre 495) en Patricia Polpe met Surprise de eerste plaatsen. Lesley Moelker en Maaike Smits deden hetzelfde in de drukbezette L1 door ieder een proef op hun naam te schrijven. Lesley met Lara van de Rijsakker (Menne 496) en Maaike met Jitse K (Tiede 501).

Maaike Smits met Jitse K (Tiede 501) Foto: Ingrid Truijens

Ook de L2 mocht rekenen op veel belangstelling. Kim Molenaars met FHS Wypke van de Stierenweg (Gerben 479) en Romy van Wees met Foekje fan Hummelhof (Pier 448) haalden met 192 en 191 punten ieder een keer de meeste punten in een proef. In de andere proef draaiden ze de rollen om.

Timna Zwets met Tsjalling D.L. (Leffert 306) Foto: Ingrid Truijens

In de klassen M1 en M2 haalden twee dames dubbele winst binnen. Timna Zwets werd eerste in de M1 met Tsjalling D.L. (Leffert 306) en Anna van Eck deed dat met Yalisa Wilora (Hessel 480) in de M2. Miranda Landman met Hauke (Hessel 480) werd tweede en dat godl ook voor Lara Brugemann met Yfke Lara (Hessel 480).

Een sterke groep in de klasse Z1 kreeg met Laura Roling en Brechtje van de Demro Stables (Jorn 430) twee maal dezelfde koploper. Evelien Brouwer met Beauty van de Lits (Jehannes 484) kwamen er met hun tweede plaats heel dicht achteraan.

Lisette Westerbeek met Summer van Stal Berkmeer (Wylster 463) Foto: Ingrid Truijens

De Z2 en ZZ Licht werd een gecombineerde klasse, waarbij Laura wederom naar de eerste plaats reed. Nu met Floris vn de Terpen (Hessel 480). Lisette Westerbeek reed in de ZZ Licht met Summer van Stal Berkmeer (Wylster 463) naar de tweede plek.