Over ons

Dressuurkampioenschap Friesch paard

Enkele jaren geleden hebben alle fokverenigingen van het Koninklijk Friesch Paarden Stamboek besloten om gezamenlijk een landelijke dressuurcompetitie op te zetten. Los van elkaar organiseerden de fokverenigingen al verschillende wedstrijden. Het Friese paard kwam in de dressuursport langzaam aan opzetten. Momenteel is binnen het Friese ras dressuur onder het zadel de grootste en snelst groeiende tak van sport. Bovendien kan de Fries landelijk de competitie ook aan met de andere rassen. We zien dat het niveau van ruiters en paarden groeit, niet alleen in de breedte maar ook in kwaliteit. Toch is er behoefte aan een “eigen” dressuurfeest. Ieder stamboek heeft een eigen wedstrijdprogramma voor haar leden, dus waarom zou het KFPS daar niet in mee kunnen gaan.

Er kwam een commissie waarin bestuursleden of afgevaardigden van fokverenigingen zitting namen. De groep heeft een gezamenlijk thema: Passie voor Friezen, Passie voor Dressuur! Door deze inzet en enthousiasme is de competitie uitgegroeid tot een begrip met ruim 500 deelnemende combinaties. Alle fokverenigingen organiseren een officiële selectiewedstrijd onder KNHS reglementen.

Het kampioenschap is in Ermelo waarbij de allerbeste combinaties aan de start komen. Starten in Ermelo is al een belevenis op zich. Dankzij sponsoren die zelf ook gedreven liefhebbers zijn kon het kampioenschap uitgroeien tot een regelrecht top-evenement. Bovendien konden er bekenden namen uit de hippische wereld worden aangetrokken voor een clinic.

POST-KOGEKO transportgroep uit Maasdijk was in de periode 2006-2014 hoofdsponsor voor het dressuurkampioenschap. Hierbij willen we de familie Post hartelijk danken voor negen mooie jaren. In 2015 wass recreatiepark De Grasdijk uit Nederweert onze hoofdsponsor. Vanaf 2016 t/m 2022 Alrako uit het Friese Kootstertille hoofdsponsor geweest. Vanaf seizoen 2023 hebben we een nieuwe hoofdsponsor De Zeeuwse Verzekeringen en dus is er een nieuwe naam:

De Zeeuwse Verzekeringen KFPS Kampioenschap Dressuur